over mij

Ik ben Marc Wijnberg, vader van twee tieners en we wonen in Haarlem. Ik houd van hardlopen en wandelen. Het liefst in de bergen. Maar de duinen en het strand zijn altijd binnen handbereik. Als jongste van vier, twee broers die tweeling zijn en een nog oudere zus, ben ik vlakbij Breda opgegroeid. Op mijn twaalfde verhuisden we naar een klein dorp op de Veluwe.

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de HEAO heb ik veelal gewerkt als adviseur en consultant in de ICT/BI (business intelligence). Na een langdurig gevoel niet te passen in het leven dat ik leefde, begon ik jaren geleden naar antwoorden te zoeken en verdiepte ik me langdurig in persoonlijke ontwikkeling.

Welke keuzes maakte ik dagelijks op de automatische piloot zonder stil te staan bij wat ik echt wilde? Waarom deed ik zoveel om andere te pleasen, nam ik mezelf en mijn grenzen niet serieus, durfde ik niet naar mijn verlangens te kijken, kon ik eigenlijk alleen met vrouwen praten en voelde ik me vaak ongemakkelijk bij mannen?

Ik onderzocht mijn thema’s tijdens verschillende opleidingen, trainingen en mannengroepen. Zo heb ik onder andere ook de driejarige opleiding in Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen gevolgd. Daarnaast ook de vervolgopleiding Systemisch Werken en Ambacht van het Hart. Nu ben ik in het dagelijks leven zowel IT consultant als mannencoach. Voor mij een perfecte combinatie. Ik combineer het analytische denken van Data & Analytics met terug naar het gevoel via mannencoaching. 

Ik ben opgeleid om te begeleiden met behulp van TA (transactionele analyse), systemisch werken en NLP (neuro lingu├»stisch programmeren). 

Tijdens mijn opleidingen merkte ik dat het praten met vrouwen, waarvoor ik vaak vanuit de veiligheid koos, mij niet de antwoorden gaf. Ik merkte dat ik juist met mannen meer tot de kern kan komen. En dat daar mijn kracht als mannencoach ligt.

Marc Wijnberg, zowel mannencoach als consultant ICT

Thema’s waarvoor je bij mij terecht kan
  • midlife kwesties: is dit het nou?
  • burn-out en stress
  • persoonlijk leiderschap
  • eigenwaarde en onzekerheid
  • relatie, intimiteit en seksualiteit